Inbraak voorkomen op 4 manieren

4 Tips van een slotenmaker uit Amsterdam

Woon je in Amsterdam of omgeving? Amsterdam is een omgeving waar veel inbrekers actief zijn, slotenmakers zijn dag en nacht in touw om woningen weer begaanbaar te maken. In dit artikel vier manieren om een inbraak te voorkomen van eenĀ Amsterdamse slotenmaker:

  • Goede sloten
  • De juiste verlichting
  • Alarmsystemen
  • Kijk om je heen

Gebruik goede sloten

Een goed slot bestaat uit een eenheid van drie onderdelen. De slotkast, de sluitkom en het deurbeslag zijn de onderdelen die belangrijk zijn. Veel mensen vergeten dat een goed slot bestaat uit deze drie belangrijk onderdelen. Men vervangt bijvoorbeeld enkel het slot zelf en vergeet het beslag te vervangen. Het merk van een slot maakt in principe niets uit, het gaat er vooral om of een slot wel of niet is goedgekeurd door het juiste keurmerk. Verschillende instanties testen of een slot aan de juiste eisen voldoet, uit beproevingen van een keurmerk zal de kwaliteit van een slot blijken. SGK of het politiekeurmerk is een voorbeeld van een dergelijke keuring, je kunt uit deze keuringen goed opmaken of een slot wel of niet veilig is. Heb je uiteindelijk een goed slot? Dan is het belangrijk om een slot ook daadwerkelijk altijd dicht te draaien, veel mensen vergeten dit en verlaten de woning zonder deze goed af te sluiten. Een dief heeft maar een aantal minuten nodig en kan dan de hele woning leeghalen.

De juiste verlichting installeren

Verlichting is de ideale manier om inbrekers te weren. Het centrum van Amsterdam is goed verlicht, maar plekken net buiten of aan de rand van de stad liggen soms volledig in het donker. Een inbreker kan op dit moment zijn gang gaan en juist dan is de kans groot dat er iets wordt gestolen.

Alarmsystemen laten installeren door een expert

Heb je de juiste sloten laten aanbrengen door een bekwame slotenmaker? Dan kan jouw woning nog beter beveiligd worden met het juiste alarmsysteem. Je kunt een alarmsysteem professioneel laten aanbrengen, maar je kunt dit ook zelf doen om kosten te besparen.

Kijk om je heen, en in de buurt

Wil je zeker zijn dat er niet wordt ingebroken? Dan is waakzaamheid heel belangrijk! Zorg dat jij en jouw omgeving goed waakzaam zijn op verdachte bewegingen in de buurt. Je kunt op deze manier veel inbraken voorkomen en inbrekers verstoren wanneer dat noodzakelijk blijkt. Verlaat je jouw woning? Check dan of alle ramen en deuren afgesloten zijn, zodat je de woning veilig kunt verlaten. De discipline is soms moeilijk op te brengen, maar een inbreker maakt het zichzelf zo gemakkelijk mogelijk en zoekt woningen waar makkelijk kan worden binnengetreden.

Leave a comment